Wereldhavendagen 2023: alle info op een rij

22 aug 2023

1 tot en met 3 september 2023 vinden de wereldhavendagen weer plaats in Rotterdam. Wij zetten alle info over het programma, vuurwerk en andere handige informatie op een rij.

De 46ste editie van de Wereldhavendagen vinden plaats op 1, 2 en 3 september in Rotterdam. Het programma begint om 10:00 en eindigt om 18:00. De zaterdag wordt afgesloten met een show en vuurwerk. De meeste excursies en rondleidingen zijn gratis.

Het programma

Op de kade is er van alles te beleven. Helicopters, racende boten en reusachtige schepen kun je bewonderen vanaf de kade. Naast wat er op het water gebeurt, gebeuren er ook genoeg dingen op de kade. Zo heb je allerlei stands met bedrijven die verbonden zijn met de haven of het water. Op de Parkkade kun je naar de Koninklijke Marine. Op de Wilhelminakade kun je het tweehonderd meter hoge Maersk schip bewonderen.

Het volledige programma kun je op de website van de Wereldhavendagen vinden.

Show en vuurwerk

Op zaterdagavond wordt de dag afgesloten met een show en vuurwerk. Van 20:30 tot 23:00 zijn er optredens van Emma Heesters, een schepenparade en het wordt afgesloten met vuurwerk. De beste plekken voor de show zijn: de Erasmusbrug, Holland Amerikakade en Willemskade. Deze show is helemaal gratis.

De meeste activiteiten zijn gratis maar voor sommige excursies, rondvaarten of tours moet je toch een ticket kopen. Deze tickets kun je kopen via de website van de Wereldhavendagen.

Bereikbaarheid

Je kunt de havendagen het beste met het OV bereiken. Met de metro naar Leuvehaven of Wilheminaplein sta je met 5 minuten op het terrein. Check de website van de RET voor actuele reisinformatie. Kom je met de auto, dan is het handig om op P+R locaties je auto te zetten.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws
Uitjes

Andere berichten