Weerbericht Pinksteren: vergeet geen paraplu of regenponcho

16 mei 2024

Veel Rotterdammers kunnen genieten van een extra lang weekend dankzij Pinksteren. Als je tijdens deze dagen naar buiten wilt, is het verstandig om een paraplu of regenponcho mee te nemen, volgens weeronline.nl.

De afgelopen dagen konden we in Rotterdam met een korte broek over straat door de zomerse temperaturen. Tijdens het pinksterweekend op zondag 19 en maandag 20 mei zal dat echter anders zijn. Op eerste pinksterdag, zondag, ligt de temperatuur tussen de 16 en 20 graden.

Paraplu nodig

Het wisselvallige lenteweer van deze week zet zich waarschijnlijk voort in het lange pinksterweekend. De kans op regen tijdens de pinksterdagen ligt rond de 60 procent. Dat betekent niet dat het constant zal regenen, maar het is wel aannemelijk dat je af en toe een paraplu nodig hebt.”

Zonnebrand smeren

Tijdens de droge periodes kan de zon doorkomen, dus is het verstandig om je goed in te smeren. We bereiken in heel het land zonkracht 5, en tijdens de pinksterdagen kan in het zuiden van het land zelfs zonkracht 6 voorkomen. Een onbeschermde huid kan dan binnen 15 à 30 minuten verbranden.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws

Andere berichten