Vanavond kleurt Zalmhaventoren rood

29 sep 2023

Vanavond kleuren de Zalmhaventoren en Het Kasteel (Spartastadion) rood. Het is vandaag 29 september “Dress Red Day” ook wel wereld hartdag genoemd.

Er wordt namelijk aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Daarom kleuren vrijdagavond om 19.30 uur dertien gebouwen in Nederland rood. Waaronder het Kasteel en de Zalmhaventoren.

Hart- en vaatziekten ontwikkelen zich anders bij vrouwen dan bij mannen. De vrouwelijke hormonen bestrijden ziekten tot de overgang. Daarom worden deze ziekten pas later ontdekt. Ook hebben vrouwen andere signalen dan mannen waardoor ze te laat aan de bel trekken bij de huisarts.

Andere gebouwen

Naast de toren en het Sparta stadion doen ook deze gebouwen mee: De Weiert (Emmen), Holland Casino (Utrecht en Venlo), Kurhaus (Scheveningen), 52Nijmegen, het Strijp T-gebouw (Eindhoven), gemeentehuis van Geertruidenberg en de Zwerm, het Paleiskwartier (Den Bosch), Tegenboschbrug en Paleis Soestdijk. De Hartstichting hoopt deze actie ieder jaar te kunnen herhalen en dat meer gebouwen mee gaan doen.

Naast dat deze gebouwen rood kleuren kun je de actie ook steunen door een donatie te doen.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws

Andere berichten