Rif010 opent begin 2024

11 jul 2023

RiF010, het langverwachte surfparadijs in het centrum van Rotterdam, heeft de opening aangekondigd. Vanaf 2024 kun je genieten van golfsurfen, scubaduiken en kanoën in de Steigersgracht.

Een watersportgebied direct achter de Markthal: het leek lange tijd te mooi om waar te zijn. Het idee werd in 2014 bekroond met het Stadsinitiatief, maar ondervond aanzienlijke vertraging vanwege bezwaren van omwonenden. In 2019 werd eindelijk de vergunning verleend, maar vervolgens gooide een pandemie roet in het eten. Nu staat de bouw daadwerkelijk op het punt van beginnen, en het geduld wordt beloond.

Begin 2024 open

Volgens verwachting zullen surfers en duikers vanaf de zomer van 2024 terecht kunnen bij RiF010. Een speciale installatie zal golven creëren van anderhalve meter hoog, waardoor liefhebbers kunnen surfen, bodyboarden en kajakken. Het water zal worden afgesloten van de Rotte en gezuiverd. Voor beginners en kinderen zal er ook een kleinere golf beschikbaar zijn om te leren surfen. Bovendien zal het in de toekomst mogelijk zijn om hier te leren duiken.

Strandterras

Als watersporten niet echt jouw ding zijn, maar je het wel leuk vindt om naar surfers te kijken, dan is het houten strandhuis met terras de perfecte plek voor jou. Hier kun je genieten van een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over het stedelijke watersportgebied. Daarnaast kun je hier ook surfplanken, wetsuits en andere benodigdheden huren.

De bouw is al gestart en ze zijn druk bezig om alles begin 2024 af te hebben.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Uitjes

Andere berichten