Richard Groenendijk scoort opnieuw een hit

22 jan 2024

Jopie Parlevliet, het alter ego van de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk, verovert het internet. Haar nieuwste lied is een hit en krijgt veel waardering. ‘Tieft ’s effe op met dat pe-léurisjong!’

In het nummer vertelt Jopie Parlevliet dat ze best een paar uurtjes wil oppassen op je kinderen, op één voorwaarde: de kleintjes moeten niet ondeugend zijn. Geen geklier, gejank, gekrijs, of gezanik. En vooral geen ‘vette klauwtjes aan de schuifpui’!

In de videoclip, opgenomen in Café Postiljon aan het Noordplein, zingt en danst de Rotterdamse. Ze deelt pannenkoeken uit aan een paar kinderen, wat uitmondt in een voedselgevecht. De video heeft op YouTube al meer dan 100.000 views en de reacties zijn lovend: veel mensen herkennen zich stiekem in de songtekst.

Dit is niet de eerste keer dat Richard Groenendijk een hit scoort. Tijdens de coronacrisis werd ‘Tebbie Nou Op Je Muil?!’ grijs gedraaid. Ook voor dit nieuwe nummer geldt een waarschuwing: het blijft de rest van de dag in je hoofd hangen.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws

Andere berichten