RET gaat met kortere metro’s rijden

23 jan 2024

In de komende periode zullen reizigers die gebruikmaken van de metro’s op lijn A en C rekening moeten houden met verhoogde drukte tijdens de spitsuren. Vanaf maandag 22 januari zal de RET met kortere metrovoertuigen rijden vanwege een tekort aan personeel in de werkplaats, wat naar verwachting tot mei zal duren.

De RET heeft enkele tegenvallers ervaren bij het onderhoud van de metro’s, veroorzaakt door een gebrek aan personeel in de werkplaatsen. Dit belemmert de RET in het adequaat opvangen van deze tegenslagen, waardoor zij genoodzaakt zijn de voertuigen in te korten. De RET benadrukt dat zij zich blijven inzetten om de beschikbaarheid van de voertuigen weer op het gewenste niveau te brengen.

Om de problemen daadwerkelijk op te lossen, is het aannemen van nieuw personeel essentieel. De RET hoopt dat de nieuwe CAO, met een loonsverhoging voor een groot deel van het personeel, hierbij zal helpen.

Ondanks het personeelstekort zorgde een noodoplossing ervoor dat er vanaf maandag 15 januari geen metro’s op lijn A reden. Er werd alleen een pendelmetro ingezet tussen de stations Graskruid en Binnenhof. Vanaf aanstaande maandag zullen alle metro’s echter weer operationeel zijn, zij het met kortere voertuigen.

Foto: Instagram RET

Deel dit bericht

Onderwerpen

Reizen

Andere berichten