Let op als je deze zomer met het OV reist

19 jun 2024

Vanaf eind juni worden er belangrijke werkzaamheden uitgevoerd aan de tram- en metrosporen in Rotterdam en omgeving. Deze updates zijn essentieel voor de verbetering van het verkeersnetwerk in de stad.

Hieronder vind je een overzicht van de geplande werkzaamheden.

Tramwerkzaamheden

Van zaterdag 22 juni tot en met vrijdag 12 juli 2024 worden er spoorwerkzaamheden uitgevoerd aan het tramspoor in Carnisselande bij de A15. Dit heeft de volgende gevolgen voor tramreizen:

  • Tramlijn 25: Deze lijn rijdt niet tijdens de werkzaamheden.
  • Tramlijn 2: Deze lijn rijdt vaker om de extra drukte op te vangen.
  • Pendelbus 725: Als vervangend vervoer rijdt pendelbus 725 tussen metrostation Slinge en Carnisselande.

Onderhoud metrolijn D tussen Slinge en Tussenwater

Van zaterdag 13 juli tot en met zondag 25 augustus worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de metrolijn D tussen de stations Slinge, Rhoon, Poortugaal en Tussenwater. Hierdoor rijden er geen metro’s tussen deze stations. Tijdens de werkzaamheden worden er bussen ingezet om het metroverkeer op dit traject op te vangen.

Noodzakelijk onderhoud aan de Metro

“Na vijftig jaar intensief gebruik zijn de sporen tussen Waalhaven en Slinge behoorlijk aan vervanging toe,” vertelt Tessa Dronzek van RET. “De sporen, bevestigingsmiddelen en het ballastbed (grind) worden vervangen. Ook wordt er grootschalig onderhoud gepleegd aan een spoorviaduct.”

“Dit moet dit jaar worden uitgevoerd omdat de sporen en het viaduct aan het einde van hun levensduur zijn.” Deze vernieuwing zorgt ervoor dat de metrobaan ook in de toekomst een veilige en comfortabele verbinding blijft voor Rotterdammers.

Extra reistijd

De extra reistijd tussen Rotterdam Centraal en De Akkers – via lijn C met overstap op Beurs – bedraagt acht minuten. Tussen Poortugaal en Slinge is er vijf minuten extra reistijd en tussen Rhoon en Slinge eveneens vijf minuten extra reistijd.

“De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de (zomer)vakantie uitgevoerd, zodat er minder reizigers last van hebben. Dit onderhoud is nodig zodat we ook in de toekomst veilig, snel en comfortabel kunnen blijven reizen,” aldus Tessa.

Plan je reis

Tip: Plan je reis vooraf en zorg ervoor dat je altijd de meest actuele informatie bij de hand hebt. Heb je vragen of wil je meer weten over de geplande werkzaamheden en hoe deze jouw reis beïnvloeden? Bezoek dan de RET-website of neem contact op met de klantenservice voor meer details.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Reizen

Andere berichten