In Rotterdam is de McDonalds het goedkoopste

08 sep 2023

Goed nieuws voor als je zin in McDonalds hebt of gewoon een burgertje wil halen. De McDonalds in Rotterdam is de goedkoopste van Nederland.

Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat je niet overal in Nederland hetzelfde betaald voor frietjes of een burger. Voor een Big-Mac menu betaal je bij de McDonalds bij Beurs zo’n 9,75 euro. In Enschede of Hengelo betaal je voor hetzelfde 15,05 euro. Dat is het duurste menu van de wereld.

Dirk Mulder, retailspecialist bij ING legt bij RTL Nieuws uit waarom de prijzen zo verschillen. “Het prijsverschil ligt aan twee aspecten: de mate van concurrentie en de locatie. In Amsterdam liggen de prijzen bijvoorbeeld hoger omdat de kosten daar ook beduidend hoger liggen. Ook binnen de stad kan de prijs van een menu verschillen, doordat de huur in het centrum hoger is dan in een buitenwijk of een stad die niet in de Randstad ligt. Daarnaast hebben filialen in de Randstad ook vaker met snelle wisselingen van personeel te maken, vertelt Dirk. “In landelijke gebieden is dit effect aanzienlijk minder merkbaar”, legt Dirk uit.

Nederland staat op plek twee met een gemiddeld prijs van 13,30 euro. Alleen in Zwitserland ben je duurder uit met 14,25 euro. Wil je goedkoop naar de Mac, dan kun je het beste naar Portugal. Daar betaal je gemiddeld 8 euro.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Eten/drinken

Andere berichten