Het Nationale vuurwerk komt terug

09 dec 2023

Na drie jaar afwezigheid is het Nationale vuurwerk in Rotterdam terug. Het jaar 2024 wordt ingeluid op de muziek van DJ Martin Garrix.

DJ Martin Garrix heeft een mix gemaakt van bekendste hits. Het vuurwerk is geprogrammeerd op de muziek van de bekende DJ. De vuurwerkshow wordt op 31 december om 23.59 uur live uitgezonden op SBS6. Naast de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug zijn er ook shows in Hoek van Holland en Nesselande.

Door twee coronajaren en vorig jaar een storm is de show na drie eigenlijk weer terug. Het nationale vuurwerkshow is sinds 2007 een traditie die niet meer weg te denken is in Rotterdam. Mark Rouwenhorst van JMR Event Makers, “We hebben de afgelopen jaren heel veel pech gehad, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we Rotterdam de komende jaarwisseling eindelijk weer op een viertal spectaculaire vuurwerkshows mogen trakteren. De voorbereidingen zijn in volle gang. De show bij de Erasmusbrug is uiteraard het huzarenstukje, maar ook het Kinder Vuurwerk en de shows in Hoek van Holland en Nesselande beloven onvergetelijke spektakels te worden. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Veiligheid en klimaat

Volgens Rouwenhorst wordt de show veilig georganiseerd, “Vuurwerk tijdens oud en nieuw is een oude en zeer geliefde traditie in Nederland. Maar zoals bekend gaat het afsteken van particulier vuurwerk vaak gepaard met overlast en onveiligheid. Onze shows worden georganiseerd en uitgevoerd door professionals en geven tienduizenden mensen de kans om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden en op een veilige en verantwoorde manier van vuurwerk te genieten. Daarbij proberen wij de ecologische voetafdruk van Het Nationale Vuurwerk zoveel mogelijk te beperken, met uiteindelijk doel een volledig klimaatneutrale vuurwerkshow neer te zetten. Tot die tijd compenseren wij onze C02 uitstoot met een jaarlijkse donatie aan Trees for All, een organisatie die omvangrijke bosprojecten in binnen- en buitenland realiseert.”

Foto: JMREVENT MAKERS

Deel dit bericht

Onderwerpen

Uitjes

Andere berichten