Heinenoordtunnel gaat twee weekenden dicht

26 jan 2024

Ben je vaak onderweg door de Heinenoordtunnel? Dan is het belangrijk om op te letten, want de tunnel bij de A29 is gedurende de komende twee weekenden gesloten voor autoverkeer.

De afsluitingen vinden plaats van vrijdag 26 januari, 22.00 uur, tot maandag 29 januari 5.00 uur, en van vrijdag 2 februari 22.00 uur, tot maandag 5 februari 5.00 uur.

Belangrijke verbinding

De Heinenoordtunnel is één van de acht tunnels in Zuid-Holland die momenteel gerenoveerd worden. De tunnel stamt uit 1969 en vormt een cruciale schakel voor Zuid-Holland, West-Brabant, Zeeland en het internationale (vracht)verkeer. Rijkswaterstaat is in 2023 begonnen met de renovatiewerkzaamheden.

Omleidingen

Maar hoe moet je nu omrijden? Voor reizen van en naar Goeree-Overflakkee en Zierikzee wordt geadviseerd de A15 en de N57 te gebruiken. Voor bestemmingen in de Hoeksche Waard kun je het beste via de A16 en de N217 rijden.

De Kilttunnel blijft geopend en is in de richting van de afsluiting tolvrij. Bussen van Connexxion en Arriva blijven volgens hun normale dienstregeling rijden.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Reizen

Andere berichten