Eerste surfers proberen RiF010

31 mei 2024

Misschien heb je het gezien op de Hoogstraat, surfers probeerden afgelopen week RiF010 uit

RiF010 is namelijk bezig met de testfase van hun golfinstallatie en deelde een spectaculaire video op Instagram. De golven in het filmpje zijn 1,20 meter hoog, maar ze kunnen uiteindelijk een maximale hoogte van zo’n 1,50 meter bereiken.

33.000 badkuipen aan water

Na tien jaar van plannen en meerdere vertragingen is het eindelijk zover: er wordt gesurft in het centrum van Rotterdam. RiF010 won in 2014 het Stadsinitiatief en binnenkort gaat de surfspot open voor het publiek.

Er gebeurt veel op en rond de Steigersgracht. Begin mei stroomden er 4 miljoen liter water uit de Rotte in het betonnen bassin. Kort daarna rolden de eerste golven door het water achter de Markthal. Ook het houten strandhuis op de Hoogstraat is bijna klaar. Hier komen een restaurant, surfwinkel en kleedruimtes.

De officiƫle opening van RiF010 is op zaterdag 6 juli, waarbij een surfwedstrijd en een feest zullen plaatsvinden. Wil je deze zomer zeker weten dat je kunt surfen in Rotterdam? Dan kun je alvast credits kopen voor 50 euro per stuk. Deze credits fungeren als tegoedbonnen en geven je voorrang zodra het boekingssysteem opengaat. De prijzen voor een surfsessie van een uur of een surfles van anderhalf uur zijn nog niet bekend.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Uitjes

Andere berichten