Deze Rotterdamse acteurs spelen in Mocro Maffia

14 jul 2023

De Videoland serie Mocro Maffia is een groot succes. Met meer dan 50 miljoen streams, een gouden Televizier ring en een Gouden Kalf is de serie een groot succes. In deze serie hebben vijf Rotterdamse acteur gespeeld of spelen er nog in.

De serie is een groot succes en vandaag staat de seizoensfinale op Videoland. De serie krijgt hierna nog een seizoen. Deze vijf Rotterdamse acteurs hebben een rol gespeeld of spelen er nog in.

Potlood (Nasrdin Dchar)

De serie Mocro Maffia draait om een gewelddadige drugsoorlog. Acteur Nasrdin Dchar speelt sinds het eerste seizoen een belangrijke rol. Zijn personage Potlood is de boekhouder van drugsbaas Paus (Achmed Akkabi), die zijn financiƫle kennis gebruikt om geld wit te wassen. Naarmate de serie vordert, worden zijn taken steeds grimmiger.

Tonnano (Khalid Alterch)

De Rotterdammer Khalid Alterch vertolkt mogelijk de meest opvallende rol in de succesvolle serie Mocro Maffia. Zijn personage Tonnano vloekt en scheldt erop los in een mix van Nederlands, Marokkaans en straattaal, doorspekt met talloze scheldwoorden.

Samira (Zineb Fallouk)

Ook de zus van drugsbaas Paus wordt vertolkt door een actrice uit Rotterdam. Zineb Fallouk komt steeds prominenter in beeld gedurende de seizoenen, en haar personage schuwt geweld niet. “Samira is een van mijn droomrollen. Als jong meisje droomde ik er al van om een moedige vrouw te spelen die niet gedicteerd wordt”, vertelt ze hierover aan het tijdschrift Elegance.

Nadira (Nora el Koussour)

Actrice Nora el Koussour (29) vervult een essentiƫle rol in de eerste drie seizoenen van Mocro Maffia. Ze speelt de oudere zus van het jonge personage Muis en probeert haar broertje te beschermen. Helaas belandt ze al snel zelf in grote problemen. Net als vele andere personages komt Nadira op een gruwelijke manier aan haar einde, koelbloedig vermoord in een martelcontainer. Hierdoor is ze in seizoen vier en vijf niet langer te zien.

Rechercheur El Moussaoui (Nizar El Manouzi)

De Rotterdamse acteur Nizar El Manouzi (27) speelt in de eerste seizoenen een jonge politieagent die op de hielen zit van de maffiabazen. Rechercheur El Moussaoui boekt vooruitgang, maar helaas vindt ook dit personage uiteindelijk de dood. Bij een eerste schietpartij ontsnapt hij nog, maar een corrupte collega zorgt uiteindelijk voor zijn ondergang.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws

Andere berichten