Code geel in Rotterdam: onweersbuien en veel regen

21 mei 2024

Ondanks de temperaturen boven de twintig graden vandaag, heeft het KNMI vanaf het einde van de middag code geel afgekondigd. Zuid-Holland is een van de acht provincies waarvoor deze waarschuwing geldt. Er wordt gewaarschuwd voor onweersbuien met lokaal veel regen, wat kan leiden tot wateroverlast en verkeershinder.

De buien beginnen dinsdagmiddag in het zuiden en verplaatsen zich langzaam naar het midden en westen van het land. Volgens de weersvoorspellingen zullen de eerste buien in de regio Rotterdam aan het begin van de avond vallen.

Lokaal kan er binnen een uur meer dan 30 mm regen vallen. Naast de verwachte zware regenval, kunnen hagel en windstoten problemen veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten, aldus het KNMI. Rond middernacht zullen de buien minder intens worden.

De waarschuwing geldt niet voor de provincies in het noorden en oosten van het land, zoals Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen.

Heb jij mooie foto’s of video’s van het onweer of regen in Rotterdam? Deel ze met ons! Wij plaatsen deze op onze social media kanalen (met bronvermelding) en/of website!

Foto: Pixabay

Deel dit bericht

Onderwerpen

Nieuws

Andere berichten