Afkoelen in de zomer in de Rijnhaven

17 mei 2024

Trek je zwembroek of bikini maar aan! Vanaf eind mei wordt een afgebakend deel van de Rijnhaven opengesteld voor het publiek. Hier kun je zwemmen met voorbijvarende schepen en watertaxi’s op de achtergrond.

Tijdens een warme dag is het heerlijk om een duik te nemen, maar dit mag niet overal in Rotterdam. Hoewel de volledige transformatie van de Rijnhaven tot 2028 duurt, hoeven zwemmers gelukkig niet zo lang te wachten. Bij de Antoine Platekade, aan de kant van de Kop van Zuid, worden ballenlijnen geplaatst. Binnen deze lijnen kun je baantjes trekken. Er is geen badmeester aanwezig om toezicht te houden, dus je zwemt op eigen risico. Het water in de haven is schoon en wordt regelmatig gecontroleerd.

Momenteel wordt er hard gewerkt in de Rijnhaven. Er komen een stadsstrand en een drijvend park van 6,5 hectare in het water. In de haven drijven nu al diverse objecten, zoals restaurant Putaine, een kantoor en tiny houses. Langs de kade worden ongeveer 2.500 nieuwe woningen gebouwd. Verwacht hoge torens met appartementen, studio’s en lofts, maar ook kantoren, winkels en een hotel met dakterras.

Rijnhaven sfeerimpressie

Deel dit bericht

Onderwerpen

Uitjes

Andere berichten