5 gratis uitjes in Rotterdam

30 jun 2023

In Rotterdam kun je genoeg gratis activiteiten doen. Je kan een dagje Rotterdam boeken, zonder dat je er veel voor hoeft te betalen. Hieronder vind je de top 5 gratis activiteiten die je zeker eens bezocht moet hebben.

5. Street art in Rotterdam

Rotterdam biedt een overvloed aan straatkunst, variërend van muurschilderingen tot boeiende sculpturen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Sculptuur Route langs de Westersingel, waar je 17 werken van Sculptuur International Rotterdam kunt bewonderen. Daarnaast kun je bij het Luchtsingel gebied genieten van kleurrijke graffiti en in het Museumpark vind je een openluchtmuseum met diverse kunstwerken.

4. SS Rotterdam

Het ss Rotterdam is één van de meest bekende Nederlandse passagiersschepen uit de periode na de Tweede Wereldoorlog en heeft een permanente ligplaats aan de kade bij Katendrecht. Het schip draagt de naam ss Rotterdam vanwege de aanwezigheid van stoommachines, waarbij “ss” staat voor stoomschip. Op dit voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn kun je nu genieten van de ultieme cruiservaring in het hotel, het restaurant en op het terras op het achterdek. Kinderen kunnen plezier beleven door te pootjebaden in het zwembad, dat een diepte heeft van 40 cm, terwijl je vanaf daar een prachtig uitzicht hebt over de Maas.

3. Rotterdam Discovery

Rotterdam Discovery is dé ideale startplek voor een bezoek aan Rotterdam. Deze boeiende en gratis tentoonstelling neemt je mee op een reis door het verleden, heden en de toekomst van de stad. In de tentoonstelling kun je tevens een indrukwekkende maquette van Rotterdam bewonderen, inclusief de nieuwste bouwprojecten, waardoor je een glimp opvangt van de toekomstige ontwikkelingen van de stad. Rotterdam Discovery is gevestigd in het souterrain van de Rotterdam Tourist Information, gelegen in de tuin van het historische Schielandshuis aan de Coolsingel. Een bezoek aan deze plek kan perfect gecombineerd worden met een middagje shoppen, aangezien de beroemde Koopgoot om de hoek te vinden is.

2. Het park

In Rotterdam vind je nog een ander prachtig park genaamd Het Park, ook wel bekend als het Euromast park. Dit park is groen en weelderig, met talrijke mooie wilgen, uitgestrekte gazons en waterpartijen. En natuurlijk vormt de beroemde Euromast een indrukwekkende achtergrond!

1. Markthal

De Markthal, een overdekte marktplaats, is de belangrijkste toeristische attractie van Rotterdam. Hoewel overdekte markthallen te vinden zijn in meerdere wereldsteden, heeft Rotterdam een unieke primeur door de combinatie ervan met woningen. De locatie van de Markthal bevindt zich op historische grond, dicht bij de plek waar Rotterdam ooit is ontstaan. Tijdens de bouw zijn er interessante archeologische opgravingen gedaan, en deze vondsten zijn te bewonderen in De Tijdtrap.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Uitjes

Andere berichten